„Unapređenje poslovanja“ bežanjem od klijenata

Bez autora
Jul 19 2011

Vojvođanska banka Užice odlučila je da 30. jula zatvori svoju ekspozituru u Sevojnu. Time će taj deo Užica, jedan od najznačajnijih industrijskih centara u Srbiji sa više od 10.000 stanovnika i nekoliko velikih preduzeća, ostati bez banke. Pre godinu i po svoju ekspozituru u tom radničkom naselju zatvorila je i Alfa banka. Zatvaranjem Vojvođanske banke, u Sevojnu neće biti nijednog bankomata, pa će nekoliko hiljada radnika, penzionera, starih, bolesnih i osoba sa invaliditetom po svoja primanja morati da putuju desetak kilometara do Užica. U obaveštenju o zatvaranju ekspoziture uprava Vojvođanske banke navodi da će svoje poslovanje u Sevojnu, posle 30. jula, obavljati u sedištu te filijale u Užicu, na Trgu Svetog Save.

„Unapređenje poslovanja“ bežanjem od klijenataVojvođanska banka Užice odlučila je da 30. jula zatvori svoju ekspozituru u Sevojnu.

Time će taj deo Užica, jedan od najznačajnijih industrijskih centara u Srbiji sa više od 10.000 stanovnika i nekoliko velikih preduzeća, ostati bez banke. Pre godinu i po svoju ekspozituru u tom radničkom naselju zatvorila je i Alfa banka. Zatvaranjem Vojvođanske banke, u Sevojnu neće biti nijednog bankomata, pa će nekoliko hiljada radnika, penzionera, starih, bolesnih i osoba sa invaliditetom po svoja primanja morati da putuju desetak kilometara do Užica.

U obaveštenju o zatvaranju ekspoziture uprava Vojvođanske banke navodi da će svoje poslovanje u Sevojnu, posle 30. jula, obavljati u sedištu te filijale u Užicu, na Trgu Svetog Save.

„Unapred se zahvaljujemo na razumevanju zbog promene lokacije uzrokovane željom da u novom prostoru još više unapredimo poslovanje Vojvođanske banke“, navodi se u obaveštenju, koje je pre neki dan okačeno o vrata, a potom se nastavlja ironičnim zaključkom: „Naša banka će i dalje razvijati svoj servis u skladu sa svetskim bankarskim standardima, prateći trendove tržišta, a sve u cilju zadovoljstva svojih klijenata.“

- To je čin koji vređa ljudsko dostojanstvo. Zar u 21. veku da putujem skoro 20 kilometara kako bih podigao penziju - ogorčen je Dragan Franković, član Saveta Mesne zajednice. Njegov sugrađanin Miodrag Đerić svedoči da će morati da plaća taksi i autobuski prevoz kako bi doputovao u Užice i sve to, kako kaže, „radi unapređenja poslovanja banke“.

- Ceo svet ide napred, banke idu prema klijentima, a u Sevojnu banke beže od klijenata. Takve sramote nigde nema - besan je Đerić.

Inače, u Sevojnu, čiji žitelji već nekoliko godina priželjkuju da ta mesna zajednica dobije status gradske opštine, nalaze se velika preduzeća poput Valjaonice bakra, Impol Sevala, Jedinstva, Inos Sinme, Atlasa i drugih, ali i nedavno otvorena Slobodna zona trgovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik